preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Projekti  > EU projekti
EU programi
    
Projekti su naša budućnost.
 
Pod okriljem Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) - ustanove koja se bavi mobilnošću, promocijom i provedbom programa Europske unije koji se tiču obrazovanja i mladih provode se sljedeći programi:
 
  • Program za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme)
  • Mladi na djelu (Youth in Action)
  • Euraxess (mobilnost istraživača u Europi)
 
i promoviraju sljedeće inicijative i programi:
 
  • Europass (skup dokumenata sa svrhom transparentnosti kvalifikacija)
  • Erasmus Mundus (uspostavljanje međunarodnih združenih diplomskih i doktorskih studija)

 
Program za cjeloživotno učenje sastoji se od četiri sektorska potprograma: Comenius (predškolski odgoj i školsko obrazovanje) Erasmus (visokoškolsko obrazovanje), Leonardo da Vinci (strukovno obrazovanje i osposobljavanje) i Grundtvig (obrazovanje odraslih), te dva komplementarna programa: Transverzalni program (suradnja i inovacije u području cjeloživotnog učenja unutar Europske unije, učenje stranih jezika, razvoj inovativnih informatičkih i komunikacijskih tehnologija, širenje i korištenje rezultata programa) i Jean Monnet (podupire institucije koje se bave europskim integracijama).
 

 
Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.
 

Više o ostalim programima kao i pojedinosti o navedenima možete pročitati na stranici www.mobilnost.hr.

 


vijesti

CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / www.ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju