preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Projekti  > eTwinning  > 2018./2019.
 

I ova godina je za naš rad na eTwinning platformi bila izuzetno uspješna.

Učenici i nastavnici vrijedno su radili na eTwinning platformi s partnerima.

Profesorice Suzana Đurkan i Danijela Švigir zajedno s Danielom Usmiani provela je učenicima projekt pod nazivom "Međunarodni Dan ljudskih prava10. prosinac / International Human rights Day 10th of December". Radi se o projektu  kroz čije su aktivnosti učenici usvojili nužnost poštivanja različitih ljudskih prava, upoznali se se sa različitim ljudskim pravima te razvijali metode promocije ljudskih prava kao sastavnog dijela svakog čovjeka kao pojedinca. Aktivnosti projekta bile su usmjerene na socijalni i emocionalni odgoj i osnaživanje učenika čiji je cilj osvještavanje i poštivanje ljudskih prava. 

10. prosinca 1948. na općoj skupštini Ujedinjenih naroda usvojena je i proglašena Opća deklaracija o ljudskim pravima.opca_deklaracija_o_ljudskim-pravima.pdf

Kao završnu aktivnost povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava u okviru aktivnosti istoimenog eTwinning projekta naš bivši učenik Ivan Novosel iz Kuće ljudskih prava u Zagrebu održao je predavanje za naše učenike. Posebno nam je drago da su predavanju prisustvovali učenici iz Srednje škole Zlatar koja nam bili partneri u eTwinning projektu.

 

eTwinning projekt "Pi Day", dan obiježavanje broja Pi kojeg su s učenicima provodile prof. Usmiani s kolegicama Sanjom Videk i Jasenkom Mutak, nastavnicama matematike bio je iznimno uspješan i ocijenjen Europskom oznakom kvalitete.

                                                         

Kako se Pi Dan tradicionalno obilježava 14.03 , a taj dan se obilježava i kao rođendan Alberta Ajnštajna.

Kroz ovaj projekt učenicima smo željeli pokazati svu ljepotu matematike i njenu primjenu u životu. Ujedno svi učesnici u projektu su se upoznali sa brojem pi i njegovom primjenom. 14.3 . Učenici su istraživali Alberta Einsteina i njegov život, boj Pi i njegovu čarobnost, rješavali kvizove, izrađivali plakate. Dan boja Pi se obilježio u svakoj školi prigodnom izložbom. 

 


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / www.ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju