preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Future in our hands

Dvogodišnji Eramus+ projekt "Future in our hands" osmišljen je s ciljem unapređenja stručnih kompetencija učenika i obogaćivanja nastave stručnih predmeta naše škole u sva ​tri odjela: graditeljskom, medicinskom i poljoprivrednom. U medicinskom odjelu želimo održati standard i kvalitetu znanja i vještina učenika smjera medicinska sestra/tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar. Agrotehničari u kurikulumu nemaju praktičnu nastavu, pa Projekt stvara preduvjete da učenici teoretsko znanje povežu s praktičnom primjenom. U graditeljskom odsjeku planira se uvođenje novih IT alata i sadržaja, te dograđivanje kurikuluma, čime će se zanimanja arhitektonski tehničar i građevinski tehničar osuvremeniti i učiniti atraktivnijima učenicima pri odabiru nastavka školovanja, obzirom da imamo slab interes za upis u ta zanimanja, kao i sve lošiju uspjeh prijavljenih učenika iz osnovne škole. Zbog velikog broja različitih zanimanja u školi, planira se dvogodišnji projekt kao dio petogodišnjeg ciklusa predviđenog Europskim razvojnim planom.

Sudionici Projekta su:Marija Mlinarić, 2G
a) 75 učenika čije obrazovanje traje četiri ili pet godina: 26 arhitektonskih i 14 građevinskih tehničara, 10 medicinskih sestara/medicinskih tehničara opće njege, 10 fizioterapeutskih tehničara i 15 agrotehničara
b) tri nastavnika strukovnih predmeta
Učenici će odrađivanjem stručne prakse u inozemnim tvrtkama dopuniti svoja stručna znanja, upoznati način organizacije rada i usavršiti znanje engleskog jezika, posebice stručne terminologije. Stručnom praksom učenici će ili nadograditi postojeće znanje i vještine ili nadopuniti znanje dodatnim sadržajima koji nisu sastavni dio kurikuluma. 

Deset arhitektonskih i građevinskih tehničara trećih i četvrtih razreda prvi tjedan boravka u Irskoj će se stručno educirati u radu u računalnom programu za interaktivno projektiranje Revit koji se u školi ne uči i tek se uvodi u arhitektonske tvrtke u Hrvatskoj, a sljedeća dva tjedna provest će na iskustvenom radu u tvrtkama i arhitektonskim biroima. Ova se aktivnost provodi i u prvoj i u drugoj godini Projekta.
Šesnaest učenika drugog , trećeg i četvrtog razreda proširit će svoje znanje projektiranjem pasivne solarne kuće u Malagi u Španjolskoj, što je također nadgradnja kurikuluma. U drugoj godini projekta četiri učenika arhitektonska tehničara koji su svladali projektiranje jednostavnih građevina u Revitu nadogradit će svoja znanja na praktičnom radu u Španjolskoj.
Medicinske sestre/medicinski tehničari opće njege usavršit će postupke zdravstvene njege s naglaskom na suvremene terapije u obradi kroničnih rana, a fizioterapeutski tehničari naučiti metode fizikalne terapije za prevenciju dekubitusa i pneumonije. Planira se po pet učenika iz svake struke,
jednom u prvoj, a drugi put u drugoj godini Projekta.
Deset agrotehničara će nadograditi teoretsko znanje iz stočarstva učeći i radeći na farmi u Španjolskoj. U kurikulumu agrotehničara nije predviđena stručna praksa i u Školi se ne može organizirati. U Irskoj će sljedeće godine raditi na uređenju parkova i sadnji dendrološkog bilja jer krajobrazna arhitektura također nije sastavni dio kurikuluma agrotehničara.
Dva nastavnika arhitektonskih i graditeljskih predmeta u projektnom birou u Pragu će, praćenjem rada svojih kolega, nadograditi stručna znanja projektiranja u računalnom programu ArchiCAD.
Nastavnik stručnih predmeta, doktor umjetnosti – kiparstva će se, putem job shadowinga u školi za dizajn keramike i izvedbu peći, upoznati s dizajnom i tehnologijom izrade kaljevih peći i kamina, čime će nastava biti obogaćena i novim sadržajima.
Učenici novostečena znanja rada u novim alatima prenose drugim učenicima škole putem priručnika koji će moći koristiti i tijekom nastave i prezentacijom arhitektonskih i građevinskih projekata izrađenih tijekom mobilnosti. Izložba radova i prezentacije prate postignuća učenika. Nastavnici stručnim člancima, video uracima prenose iskustva i zanimljivosti iz struke svim zainteresiranim kolegama, članovima Zajednice graditeljskih škola RH.

Uključivanjem učenika i nastavnika sudionika mobilnosti u aktivnosti profesionalne orijentacije po osnovnim školama očekujemo i povećan broj upisanih učenika u četverogodišnje graditeljske programe. Svi materijali i rezultati, kao i aktivnosti ostvaruju vidljivost i dostupnost putem eTwinning , Erasmus+ Project Results i Epale platformi, mrežnim stranicama projekta i naše škole, a promovirat će se i putem radio i TV priloga. Sve navedene aktivnosti vode ostvarenju vizije iz Europskog razvojnog plana, škole kao kvalitetne ustanove iz koje izlaze mladi ljudi kompetentni u odabranim zanimanjima, spremni za cjeloživotno učenje i prepoznatljivi na tržištu rada.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

vijesti
Future in our hands - produljenje roka za prijavu na mobilnost u Malagu, kolovoz 2020.
Daniela Usmiani / datum: 27. 2. 2020. 08:46

Na temelju zamolbi učenika da se produži rok za prijavu na mobilnost u Španjolsku odlučili smo da se pomiče rok za predaju prijava, učenika za sudjelovanje i nastavnika za pratnju, za planiranu dvotjednu mobilnost koja se planira u drugoj polovici kolovoza, a predviđena je za učenike smjera arhitektonski i građevinski tehničar (drugi, treći i četvrti razred).

Novi rok za predaju prijava je nedjelja 8.03.2020. u 12.00.

Samo da ponovimo: 

Svi prijavitelji šalju motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku na navedenu adresu koordinatorice i ispunjavaju anketu.

Na drugi dio selekcije obavezno se donosi potpisano motivacijsko pismo i suglasnost roditelja bez koje se drugom dijelu selekcije ne može pristupiti.

Sretno!

 
 

[OPŠIRNIJE]Future in our hands - natječaj za mobilnost učenika u Španjolsku
Daniela Usmiani / datum: 31. 1. 2020. 16:19

 

 

U okviru provedbe aktivnosti Erasmus+ projekta pod nazivom "Future in our hands (019-1-HR01-KA102-060420), objavljujemo natječaj za dvotjednu mobilnost u kolovozu 2020, u Malagu, za 16 učenika programa Arhitektonski i Građevinski tehničar drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Pažljivo pročitajte dokumente u prilogu objave i obratite pažnju na rokove!

Sretno!


[OPŠIRNIJE]Javljanja iz Irske - Erasmus+ projekt- "Future in our hands"
Daniela Usmiani / datum: 23. 1. 2020. 00:05

 

 

"Super nam je, učimo, radimo, družimo se i zabavljamo - sve u jednom!": javljaju nam naši učenici Arhitektonski i Građevinski tehničari koji provode treći tjedan stručne prakse u Irskoj, ali i Medicinske sestre opće njege i Fizioterapeutski tehničari koji provode svoj drugi tjedan stručne prakse u Dublinu.

No, ipak priznaju da polako broje sate kad će se vratiti svojim prijateljima i najmilijima jer doma je ipak najljepše. 


[OPŠIRNIJE]Pripreme za mobilnost u Ubedu, Španjolska - Future in our hands
Daniela Usmiani / datum: 20. 1. 2020. 20:21

 

 

Započeli smo s pripremama za mobilnost naših agrotehničara koji će u ožujku odraditi dvotjednu  stručnu praksu radeći na farmama u Ubedi, u Španjolskoj.


[OPŠIRNIJE]Učenici Srednje škole Bedekovčina na stručnoj praksi u Irskoj
Daniela Usmiani / datum: 16. 1. 2020. 00:59

U sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom "Future in our hands", deset učenika arhitektonskih i građevinskih tehničara otputovalo je 4. siječnja 2020. u Dublin kako bi obavilo trotjednu stručnu praksu tijekom koje će se educirati u radu u programu Revit, a kasnije primjenjivati program Revit kroz različite zadatke i projekte firmi u kojima obavljaju stručnu praksu.

11. siječnja 2020. pridružilo im se još desetoro učenika, pet medicinskih sestara opće njege i 5 fizioterapeutskih tehničara koji će svoje stručne kompetencije razvijati kroz obavljanje dvotjedne stručne prakse u domovima za njegu starijih osoba u Dublinu.

Objavljujemo poneke utiske učenika nakon odlaska u Irsku.


[OPŠIRNIJE]Rezultati natječaja za sudjelovanje u mobilnostima u projektu Future in our hands
Daniela Usmiani / datum: 22. 10. 2019. 19:03

Objavljujemo prve rezultate natječaja za sudjelovanje u mobilnostima projekta Future in our hands. Poredak učenika je nasumičan i objavljen u šiframa koje su učenici napisali u upitnicima. Na listi se nalaze učenici koji su odabrani kao sudionici mobilnosti i jedan učenik/učenica na rezervnoj listi.

Rok žalbe je do petka, 25. listopada 2019.

.

 


[OPŠIRNIJE]Natječaj - sudjelovanje u mobilnostima Erasmus+ projekta Future in our hands
Daniela Usmiani / datum: 1. 10. 2019. 18:50

 

 

U okviru provedbe Erasmus+ projekta pod nazivom Future in our hands (2019-1-HR01-KA102-060420) objavljujemo natječaj za učenike i nastavnike koji žele sudjelovati u mobilnostima.

Tekst natječaja se nalazi u prilogu, kao i potrebni obrasci.

Lijepo Vas molimo da pazite na rokove.

Sretno!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Počinjemo s aktivnostima novog K1 Erasmus+ projekta Srednje škole Bedekovčina
Daniela Usmiani / datum: 25. 9. 2019. 18:33

Srednjoj školi Bedekovčina odobren je dvogodišnji Erasmus+ K102 projekt tijekom kojeg će 75 učenika i 4 nastavnika unaprijediti svoje znanje i vještine u Irskoj, Španjolskoj, Austriji i Češkoj.

Učenici četverogodišnjeg i petogodišnjeg programa drugog, trećeg i četvrtog razreda (ovisno o mobinosti) u pratnji nastavnika škole obavljat će stručnu praksu u Irskoj i Španjolskoj, dok će nastavnici graditeljskog učilišta otići na job shadowinge i edukaciju u Austriju i Češku.

Referentni broj projekta je 2019-1-HR01-KA102-060420, a ukupna odobrena vrijednost projekta je 212.631,00 €.

Pozivamo sve učenike i nastavnike da pažljivo prate stranice škole jer će se vrlo skoro objaviti natječaj za sudjelovanja u mobilnostima ove školske godine.

Koordinatorice projekta: Daniela Usmiani i Sanja Markuš


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju