preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Nastavnici naše škole dobitnici priznanja Preventivni programi/aktivnosti godine (video)

Autor: Krasnodor Mikša, 4. 3. 2021.

 

 

U Krapini je danas održana dodjela godišnjeg županijskog priznanja “Preventivni program/aktivnost godine” koji su dobili i pedagoginja škola Tatjana Papst i psiholog škole Tomislav Čekolj za svoj program Životne vještine.

Priznanje se dodjeljuje za preventivne programe/aktivnosti u cilju podizanja zdravog razvoja pojedinca općenito, umanjivanja utjecaja rizičnih čimbenika kod djece i mladih na pojavu problema u ponašanju, jačanja utjecaja zaštitnih čimbenika kod učenika na pojavu problema u ponašanju, jačanja otpornosti učenika na razvijanje problema u ponašanju. Na natječaj je pristiglo 9 prijava.

Dodijeljena su priznanja u kategorijama 'Preventivni program/aktivnost godine' namijenjen djeci predškolske dobi, zatim djeci osnovnoškole dobi i srednjoškolske dobi. Tako je nagradu među predškolcima dobio Dječji vrtić Maslačak Krapinske Toplice, za program 'Limun jedan, zdravlja vrijedan'. Među osnovnim školama nagrađena je OŠ Zlatar Bistrica za projekt 'Hrabri čuvari na djelu', koji je nastao u suradnji s Udrugom Hrabri telefon, a među srednjim školama nagrađena je SŠ Bedekovčina za program 'Životne vještine'.

Vera Hrvoj, ravnateljica SŠ Bedekovčina istaknula je da je preventivni program njihove škole specifičan. – Njime smo učili životne vještine, ono što svakome treba, od šivanja, kuhanja, čišćenja itd., a uspjeli smo istovremeno ostvariti jednu drugu vrijednost, a to je međugeneracijska solidarnost, povezanost između učenika, još bolja neverbalnu komunikacija, ono što je važno za svakog pojedinca, a onda i za sve nas zajedno – rekla je Hrvoj.

Više na stranicama Krapinsko-zagorske županije.

Tekst preuzet sa zagorje.com. Slika preuzeta s kzz.hr.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / www.ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju