preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Prijava ispita državne mature 2021./2022. i prijava probnih ispita

Autor: Krasnodor Mikša, 1. 12. 2021.

1. prosinca 2021. započinje prijava ispita državne mature koja traje do 12.00 15. veljače 2022.

Prijave ispita državne mature i studijskih programa vrše se preko sustava Postani student. Učenici se prijavljuju u sustav Postani student svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom) koji im dodjeljuje administrator imenika škole.

Kada se učenik prvi put prijavljuje u sustav svojom korisničkom oznakom i lozinkom, treba unijeti broj svog mobilnog telefona na koji želi SMS-porukom primiti PIN i TAN. PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga učenika. TAN je broj kojim učenik potvrđuje značajne radnje u sustavu.

Ako učenik ne posjeduje mobilni telefon, može zatražiti slanje PIN-a i TAN-a njegovu ispitnomu koordinatoru. Ako izgubi PIN ili TAN, učenik može zatražiti njihovo ponovno izdavanje slanjem SMS-poruke sadržaja OPET na broj 666 555 isključivo s broja mobilnoga telefona koji je unesen u sustav.

Ako je s korisničkom oznakom, lozinkom i PIN-om sve u redu, a učenik i dalje ima poteškoća s prijavom na mrežnu stranicu www.postani-student.hr, potrebno je problem prijaviti na e-adresu info.centar@ncvvo.hr ili telefonom na broj: 01/4501 899.

Svojim korisnički podacima i PIN-om učenici će se prijavljivati u sustav Postani student svakog sljedećeg puta.

Prilikom prve uspješne prijave u sustav učenici su dužni prihvatiti i TAN-om potpisati Opće uvjete prijave ispita državne mature i studijskih programa. Učenicima koji to ne učine neće biti omogućene prijave ispita državne mature niti prijave studijskih programa.

Do 15. veljače 2022. učenici također trebaju potvrditi osobne podatke i ocjene iz prva tri (četiri) razreda srednje škole.

Nakon toga datuma moguće je promijeniti prijavljeni ispit ili ga naknadno prijaviti samo iz opravdanih razloga sve do 2. svibnja. Također, do 2. svibnja 2022. moguće je odjaviti ispit(e), uz opravdani razlog.

Od 1. veljače 2022. bit će moguće prijaviti i studijske programe. Učenici mogu prijavljivati, brisati, dodavati i mijenjati prioritete studijskih programa sve do zaključavanja rang-lista (osim onih studijskih programa koji su odredili raniji rok prijava). Studijski programi mogu se mijenjati nakon 15. veljače samo prema ispitima državne mature koje je učenik odabrao.

Što će se ispitivati u pojedinom ispitu, učenici mogu provjeriti u ispitnim katalozima za svaki predmet.

Dužnost je učenika pročitati Vodič kroz ispite državne mature i Pravilnik o polaganju državne mature koji se nalaze na mrežnim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, kao i pratiti obavijesti na mrežnim stranicama škole i stranici Postani student.

Na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja mogu se preuzeti i priručnici za prijavu ispita državne mature. Za sada (1. prosinca 2021.) može se koristiti prošlogodišnji priručnik kao pomoć pri prijavi u sustav i općim zadacima, no treba zapamtiti da datumi navedeni u njemu ne vrijede za ovu godinu.

Nakon prijave u sustav Postani student, učenici obavezno moraju provjeriti svoje osobne podatke (imena roditelja, datum rođenja, adresu,...) i ocjene iz prethodnih razreda. Ukoliko naiđete na pogrešno upisane podatke, obavezno se javite razrednicima koji te podatke mogu izmijeniti.

Ispitni koordinatori

P.S. Učenici koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje, a željeli bi ponovno polagati ispite državne mature ili prijavljivati studije, moraju se javiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji će im dati upute kako dalje.

P.P.S. Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati elektroničkom poštom krasnodor.miksa@skole.hr i daniela.usmiani@skole.hr ili u živo u školi.Prijave probnih ispita državne mature

Zbog promjene kurikuluma u 3. razredima 4-godišnjih škola i kako bi se učenici upoznali s ispitima prema novim kurikulumima, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja organizira u suradnji sa školama pisanje probnih ispita za maturante 4-godišnjih i 5-godišnjih zanimanja.

Probne ispite prijavljujete preko poveznice na svom profilu na Postani student od 1. do 20. prosinca 2021. Nakon toga datuma probne ispite ne može prijavljivati.

Učenici završnih razreda mogu pisati probne ispite iz Hrvatskog jezika, Matematike i stranog jezika, na obje razine. Odabir probnih ispita ne mora biti jednak ispitima državne mature koje ćete prijavljivati za bodovanje na rang-listama studija i oni ne zamjenjuju prijavu ispita državne mature. Sami ispiti ne utječu na vaše prijave ispita državne mature niti ocjena koju ćete dobiti ne utječe na vaše redovne ocjene. Probni ispiti pišu se kako biste se upoznali s organizacijom i načinom pisanja ispita i da provjerite koliko znate i što još morate ponoviti prije pisanja ispita u lipnju.

Probni ispiti organizirat će se u školi između 15. ožujka i 15. travnja 2022. Više informacija o samoj organizaciji dobit ćete početkom drugog polugodišta.

Tijekom istog perioda bit će organizirani ispiti i za učenike 3. razreda 4-godišnjih zanimanja i 4. razreda 5-godišnjih zanimanja iz Hrvatskog jezika i Matematike. Ti ispiti se ne prijavljuju i pisat će se tijekom satova redovne nastave.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / www.ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju