preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Objava rezultata ispita državne mature i rok za prigovore

Autor: Krasnodor Mikša, 14. 7. 2021.

Danas će u 12:00 biti objavljeni rezultati državne mature te će automatski početi teći rok od 48 sati za prigovore na ispite državne mature.

 

Pristupnicima će biti na njihovim stranicama na Postani student na poveznici Moji rezultati objavljeni svi ispitni materijali te uspjeh koji su postigli na ispitima kojima su pristupili. Učenici su obavezni provjeriti sve svoje ispite, pogotovo dijelove ispita označene križićima umjesto odgovora, odnosno provjeriti jesu li im pripisani svi bodovi svakog ispita koji su pisali. Kasniji prigovori neće biti uvažavani.

Rok za prigovore na rezultate ispita traje točno 48 sati od objave, dakle do 16. srpnja 2021., do 12.00.

Učenici četvrtih / petih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj prigovor podnose samo ''on line'' ispitnim koordinatorima škole (krasnodor@gmail.com, ddanci@gmail.com) tako da ispune obrazac prigovora u privitku. Školsko ispitno povjerenstvo tada donosi mišljenje o opravdanosti prigovora i prosljeđuje ga Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. U Obrascu treba pisati na koji se predmet i zadatak (zadatke) odnosi prigovor i na što se konkretno odnosi prigovor. Prigovori u kojima će biti napisano da učeniku nedostaje jedan bod za prolaz ili da učenik nije prepisao odgovore na list za odgovore neće biti uzimani u obzir i bit će odmah odbačeni.

Uz prigovor pošaljite i poslikan zadatak ili tablicu s odgovorima (screen shot) za koje mislite da su vam krivo ispravljeni, odnosno nisu dani bodovi.

Za sva ostala pitanja možete se javiti na iste elektroničke adrese. 

Konačna objava rezultata ispita državne mature bit će 21. srpnja 2021. (u 12:00) kada će se stvoriti i konačne rang-liste studijskih programa (osim kod onih fakulteta koji su odredili raniji rok prijava).

Do tada će na poveznici kod vaših studijskih programa biti objavljene privremene rang-liste studijskih programa s kojih su obrisani pristupnici koji nisu zadovoljili sve preduvjete, odnosno struktura vaših bodova za pojedini studij. Sustav automatski računa bodove za svaki prijavljeni studijski program, a na poveznicama za studijske programe i njihove rang-liste možete vidjeti kako u pojedinom trenutku stojite na istima.

Plasmani na privremenim listama i dalje će se mijenjati, kao posljedica usvajanja prigovora na rezultate ispita državne mature ili promjena lista prioriteta, do 21. srpnja, do 13:59, koji je krajnji rok za prijavu, promjenu ili brisanje studija. 

Objava konačnih rang-lista objavit će se 21. srpnja nakon 15:00.

Što se tiče tih prijavljenih studijskih programa, njih još uvijek možete brisati i dodavati ili mijenjati poredak prioriteta, sve do točnog vremena zaključavanja. Nakon zaključavanja rang-lista na samo jednom od vaših studija pisat će ''DA'' i samo taj studij možete upisati, no sami se morate informirati o načinu i vremenu upisa studija jer, ipak, više niste u srednjoj školi. Ukoliko ne planirate studirati studij koji vam je sustav odredio da možete upisati, trebate ga obrisati (prije zaključavanja!) kako ne biste plaćali troškove studiranja.

Još jednom napominjemo: sustav će vam pridružiti studij na vašoj listi prioriteta najviše što može prema dobivenim rezultatima državne mature. Svi studiji ispod toga smatrat će se onima koje ne želite studirati pa na njima niti nećete biti rangirani, ali možete vidjeti koji biste bili na rang-listi da taj studij stavite kao najviši prioritet. Promjenom prioriteta možete provjeriti biste li se upisali na njih. Dobro razmislite što želite studirati (ako uopće nešto), pa taj željeni studij pomaknite više na vašoj listi prioriteta da vidite kako stojite. Tamo gdje se nakon zaključavanja rang-lista pojavi upisni broj taj studij morate upisati!

Studije koji se nalaze ispod vašeg najviše određenog (željenog) studija ne morate brisati. Ali svakako obrišite studije koje ne namjeravate studirati.

Detaljnije o raspoređivanju na rang-liste možete provjeriti među čestim pitanjima na stranici studij.hr.

O podjeli potvrda o položenim ispitima državne mature, rasporedu jesenskih prijava i mogućih popravljanja rezultata ispita uskoro.

Ispitni koordinatori


Priloženi dokumenti:
Obrazac_prigovora_za_ucenike.doc (60.00 KB)


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / www.ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju