preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Volonterska akcija projekta Budućnost počinje danas

Autor: Krasnodor Mikša, 2. 3. 2021.

 

 

 

 

Srednja škola Bedekovčina završava projekt „Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“ koji vodi Mreža udruga Zagor.

U sklopu projekta provodio se u jesen 2019. godine i program “Društvena pravednost i aktivizam”. Cilj programa je unaprijediti razumijevanje mladih o kompleksnosti koncepta održivog razvoja te međupovezanosti ekologije, ljudskih prava, ekonomije i demokracije. Dodatno je cilj potaknuti mlade na volontersko aktivističko djelovanje te jačanje njihove uloge u društvenim procesima.

   

Nakon završenog teorijskog dijela programa učenici su zajednički osmislili volontersku akciju. Cilj ove akcije bio je povećati kvalitetu boravka u školi za sve učenika. To doprinosi društvenoj pravednosti jer povećava zadovoljstvo svih učenika boravkom u školi, kako onih trenutnih tako i budućih. Kako nas je epidemiološka situacija u tome omela, provođenje te akcije bilo je odgođen sve do drugog mjeseca ove godine. Kada su nam to dozvolili uvjeti, krenulo se u akciju. Volontiranje se sastojalo od uređenja zajedničkih prostora u školi – nabave klupa, taburea i stolića za hodnike u kojima ih nema, nabava i bojanje dasaka za uređenje zidića za sjedenje ispred školskog igrališta naše škole i uređenje jednog kutića za odmor u učeničkom domu.

   

U ovoj volonterskoj akciji sudjelovao je dio učenika 2. Ma, 2. G i 3. G uz pomoć učenika tesara prvog razreda i njihova instruktora Ivana Deda, kojima smo svima zahvalni na pomoći.

Učenici su zadovoljni rezultatom ove volonterske akcije te se nadamo da će i ostali učenici uživati u novim klupama i tabureima u školi te na uređenom zidiću ispred školskog igrališta.

Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Janja Roginić, koordinatorica programa
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / www.ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju