preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
In memoriam - Stjepan Horvatić
Autor: Krasnodor Mikša, 7. 12. 2019.

U četvrtak, 5. prosinca 2019., u 70. godini života, nakon duge i teške bolesti, napustio nas je naš dugogodišnji kolega i ravnatelj Stjepan Horvatić.


Stjepan Horvatić zaposlio se u Srednjoj školi Bedekovčina 1979. godine kao nastavnik stručnih predmeta u graditeljstvu. Odgojio je generacije učenika, danas stručnjaka i majstora na istaknutim pozicijama, koji s ponosom ističu da im je prof. Horvatić bio nastavnik stručnih predmeta ili razrednik.

Skroman, jednostavan, pravedan i uvijek spreman pomoći, bio je omiljen, ne samo u  zbornici i u našoj ustanovi, već i u cijeloj općini Bedekovčina.

Posebno je bio cijenjen u Zajednici graditeljskih škola Republike Hrvatske čiji je bio aktivan član i jedan od utemeljitelja.

Njegove riječi pozorno su se slušale jer su uvijek bile realne i iskrene.

Od 1991. do 2010. Stjepan Horvatić bio je ravnatelj Srednje škole Bedekovčina. Vizionar, pun energije, pokrenuo je niz aktivnosti, uveo nove programe, izgradio sportsku dvoranu, uključio školu u europske projekte. Uvijek je isticao važnost znanja i vještina koje učenici po završetku strukovne škole moraju steći te je osobito veliku pažnju posvećivao nabavi opreme za izvođenje teorijske nastave, vježbi i praktične nastave.

Sve će to buduće generacije učenika i djelatnika škole podsjećati na našeg ravnatelja, prof. Horvatića.

Od dragog kolege, ravnatelja, prijatelja i velikog čovjeka oprostit ćemo se u ponedjeljak, 9. prosinca 2019. u 15 sati iz mrtvačnice na Miroševcu.

Dragi kolega, ravnatelju i prijatelju, hvala Vam za sve što ste nas naučili i što ste učinili za Srednju školu Bedekovčina i naše mjesto.

Zauvijek ćete ostati u našim mislima i sjećanju.

Komemoracija će se održati 10. prosinca 2019. u 11:00 u prostorijama škole.

 

Djelatnici Srednje škole Bedekovčina

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju